borstvoeding

Borstvoeding geven en advies

Borstvoeding geven is een van de mooiste dingen die je voor je kindje kunt doen. Het geven van borstvoeding is misschien wel even wennen. En een goede start is niet voor iedereen weggelegd. Ook dan zijn wij er voor jou: onze kraamverzorgsters zijn uitstekend opgeleid om een goede begeleiding te geven bij borstvoeding. Mocht er toch meer hulp nodig zijn, dan geeft onze lactatiekundige advies bij borstvoeding en problemen.

Borstvoeding of flesvoeding geven

Onze kraamverzorgsters zijn zeer goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het geven van zowel borstvoeding als flesvoeding. Je kunt dus altijd terecht met vragen. En voor welke voeding je ook kiest, onze kraamverzorgsters helpen je om snel vertrouwd te worden met het voeden van je kindje.
Het geven van borstvoeding kan soms wat lastiger zijn. Daar gaat deze pagina over.

Borstvoeding geven gaat soms niet vanzelf

Soms zijn er omstandigheden waardoor het geven van borstvoeding niet gelijk vanzelf of probleemloos gaat. Onze kraamverzorgsters kunnen je helpen, ondersteunen en adviseren zodat het geven van borstvoeding toch goed gaat. Problemen zijn bijvoorbeeld:

  • Problemen of pijn bij het aanleggen van de baby
  • De baby weigert de borst
  • Pijnklachten
  • Terugkerende borstontstekingen
  • Onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby
  • Ziekte of handicap van moeder of baby
  • Opnieuw beginnen met borstvoeding (relacteren)
  • Problemen door vroeggeboorte

De lactatiekundige geeft advies over borstvoeding

Naast de kraamverzorgster, is onze lactatiekundige er voor je als je vragen of problemen hebt rondom het geven van borstvoeding. Je kunt haar om advies vragen via telefoon of een consult, maar je kunt ook een informatie-avond over borstvoeding bijwonen.

Wat is een lactatiekundige IBCLC?

Een lactatiekundige IBCLC is opgeleid om probleemsituaties rond borstvoeding te begeleiden. Zij is in het bezit van het internationale lactatiekundige diploma IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) en bekend onder het inschrijfnummer: 311-78243. Ook is zij aangesloten bij de NVL (de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen) onder nummer 58311. Onze lactatiekundige heeft ruime ervaring en volgt regelmatig bijscholingen.