Als je je voor kraamzorg inschrijft, dan wil je uiteraard ook dat dit vergoed wordt door je zorgverzekeraar.
KraamzorgXL heeft met onderstaande zorgverzekeraars een contract voor kraamzorg:

Aegon, Aevitae, Anderzorg, ASR, Avero Achmea, Azivo, Bewuzt, Blue, Caresco, Centraal Beheer Achmea, CZ, De Amersfoortse, De Friesland, De Goudse, Delta Lloyd, Ditzo, DSW, Eno, FBTO, Hema, IAK, Interpolis, IZA, IZZ, MCA, Menzis, Multizorg, National Academic, Nedasco, Ohra, ONVZ, OZF, Plus, PNO, Pro Life, Promovendum, Salland, SIZ, Stad Holland, SZVK, Turien & Co, UMC, Unive, Uvit, VGZ, VPZ, VVAA, Zekur, Zilveren Kruis, Zorgzaam, Zorg en Zekerheid.

Staat uw zorgverzekering er niet tussen, neem dan even contact met ons op, want in bijna alle gevallen is het gewoon mogelijk om de kraamzorg bij ons af te nemen.

Als je je online aanmeldt bij je zorgverzekeraar voor kraamzorg, kan het zijn dat onze naam KraamzorgXL nog niet tussen de te kiezen kraambureau’s staat, kies dan voor de naam Kraamzorg Mastenbroek, dit is onze zusteronderneming.

Als je je telefonisch aanmeldt bij je zorgverzekeraar geef dan onze zorgverlenerscode (33005294) door. De zorgverzekeraar zal dan de naam Kraamzorg Mastenbroek noemen, dit is onze zusteronderneming, dus dit is correct.

Mocht de zorgverzekeraar je inschrijving niet accepteren om een of andere reden, neem dan zeker contact met ons op, dan zullen wij dit voor je uitzoeken!

 

Voor Menzis, Azivo, Hema en Anderzorg geldt een afwijkende aanmeldprocedure:
De verzekerde hoeft zich niet meer aan te melden via de Servicelijn Kraamzorg van de verzekering. U kunt zich rechtstreeks bij ons aanmelden.
Kraampakket
Elke zwangere met een basisverzekering van Menzis of Azivo heeft voortaan recht op een gratis medisch kraampakket.
HEMA verzekerden hebben recht op een kraampakket als zij een aanvullende verzekering “aanvullend 3” hebben.
Anderzorg verzekerden hebben geen recht op een gratis medisch kraampakket; zij kunnen tegen betaling zelf een medisch kraampakket bestellen. Voor het kraamzorgoverzicht van Anderzorg verwijzen wij je graag door naar hun website: https://www.anderzorg.nl/zelf-regelen/kraamzorg-en-kraampakket

Door het vervallen van de aanmeldprocedure, vervalt ook de automatische aanvraag voor een kraampakket. Een verzekerde moet dit zelf aanvragen via onze website.
Verzekerden die al op korte termijn zullen bevallen, kunnen voor het aanvragen van een kraampakket contact opnemen met onze afdeling Zorgadvies, telefoonnummer 088 – 22 42 42.