Duxxie

Zelf je kraamzorg spullen bestellen!

Bestel klossen, ondersteek en meer kraamzorgproducten. Gratis thuisbezorgd, declaratie wordt geregeld. 100% vergoed, het gaat niet af van je eigen risico.

https://www.duxxie.nl/nl/kraamzorg

Moeders voor moeders

Moeders voor moeders wil de kinderwens van stellen met vruchtbaarheidsproblemen vervullen. 
Wil je ook helpen? Je kunt je aanmelden voor deelname vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent tot en met de 11e week van je zwangerschap. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week.

Tel: 0800 – 02 28 070 (gratis)
Informatrice Gorinchem: Anke van Dalen-Pennings
Tel: 06 – 23 20 16 16

http://www.moedersvoormoeders.nl

Nederlandse vereniging van Lactatiekundigen (NVL)

De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is de beroepsvereniging van erkende lactatiekundigen IBCLC, oftewel borstvoedingsspecialisten. Zij maken zich sterk voor het vak en hun leden. De NVL is  gesprekspartner voor andere professionals, overheid en zorgverzekeraars.

Tel Algemeen: 0900 – 52 28 284
http://www.nvlborstvoeding.nl

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN)

De VBN is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven maar hier vragen over hebben, informatie zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben. Ook geven ze informatie aan andere geïnteresseerden zoals partners, familie of zorgverleners.

Tel Algemeen 0343 – 57 66 26
http://www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Zwanger in Zuid-Holland-Zuid

Via de dienst Gezondheid&Jeugd ZHZ kunt u zich aanmelden voor een serie avondbijeenkomsten bij u in de buurt.
Dit is tot nu toe mogelijk in Alblasserdam, Dordrecht, Leerdam, Papendrecht, Gorinchem, Sliedrecht, Strijen, Oud-Beijerland, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Giessenlanden, Zederik en Molenwaard.
De komende tijd zullen hier steeds meer bijeenkomsten in verschillende gemeenten worden aangekondigd. Neem dus regelmatig een kijkje op de website.

http://www.dienstgezondheidjeugd.nl/publiek-thema/aanmelden-4/

Lactatiekundige IBCLC

Heb je vragen of problemen met borstvoeding? Onze lactatiekundige is er voor je. Je kunt haar om advies vragen via telefoon of een consult, maar je kunt ook een informatie avond over borstvoeding bijwonen. Onze lactatiekundige is in het bezit van het internationale lactatiekundige diploma IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). Ze heeft ruime ervaring en volgt regelmatig bijscholingen.

Tel Algemeen: 0184 – 65 41 43
Mobiel: 06 – 51 41 94 79 (7 dagen per week bereikbaar)
https://www.kraamzorgxl.nl/borstvoeding-en-advies/