Nu je kraamzorg nodig hebt, vraag je jezelf af wat je vergoed krijgt van je zorgverzekeraar. Kraamzorg valt onder de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Dat betekent dat je de kosten van de kraamzorg uit het basispakket kunt declareren. Deze declaratie wordt geheel door ons kraambureau verzorgd en hier heeft u geen omkijken naar.

Eigen bijdrage kraamzorg

Er geldt een eigen bijdrage voor kraamzorg. Deze wettelijke eigen bijdrage is € 4,30 per uur. Als je aanvullend verzekerd bent, is de kans groot dat je een (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar ontvangt voor deze eigen bijdrage.

Sommige verzekeraars vergoeden dit niet rechtstreeks aan ons kraambureau. In dit geval krijg je de factuur hiervoor thuisgestuurd, die je dan zelf eventueel nog kunt indienen bij je eigen zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering

Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan ontvang je mogelijk extra’s. Zo kun je soms de kosten voor de lactatiekundige declareren, krijg je vergoeding voor het bijwonen van een borstvoedingsinformatie-avond of ontvang je een basis kraampakket van je zorgverzekeraar. Soms vergoeden verzekeraars ook hulpmiddelen voor borstvoeding, bijvoorbeeld borstkolven. Lees de polisvoorwaarden van je verzekering goed door om te zien hoe je verzekerd bent.

Vergoeding en declareren

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat je de kosten voor kraamzorg uit het basispakket niet voor hoeft te schieten, wij kunnen deze direct declareren bij je zorgverzekeraar.

Welke zorgverzekeraars vergoeden onze kraamverzorgster

Als je je bij ons inschrijft, wil je natuurlijk graag weten of wij ook samenwerken met jouw zorgverzekeraar. Voor bijna alle verzekeringen geldt dat het mogelijk is dat je je bij ons inschrijft voor kraamzorg.

Twijfel je of heb je vragen over je verzekering en de vergoeding, neem dan gewoon even contact met ons op.

Op Zorgwijzer staat een uitgebreid kennisdossier waar alle relevante zorgvergoedingen uit de basis- en aanvullende verzekering in kaart zijn gebracht. Deze informatie kun je hier vinden.