Je kindje is nu ongeveer 22 centimeter en weegt ongeveer 250 gram. Deze week wordt de aanleg gestart voor het volwassen gebit, ook al heeft je kleintje nog geen echte tanden. In het darmkanaal worden nu al maagsappen gemaakt. Deze verwerken het vruchtwater en voeren het af naar de niertjes. De nieren filteren het en scheiden het weer uit in het vruchtwater. Door dit proces oefent je kindje het verteringsproces: nu vruchtwater, later melk en nog later voedsel.
De botten van je kindje zijn nog heel soepel en kunnen nog buigen. Hierdoor is je kindje erg lenig en kan je soms zien op een echo dat hij zijn voetjes in zijn mondje kan steken. Later worden de botten steeds harder en zal de lenigheid wat afnemen.
De Laguno haartjes (donshaartjes) die niet vermengd zijn met huidsmeer zullen gaan uitvallen en daarvoor in de plaats komen haartjes waarmee hij geboren gaat worden.

Jijzelf hebt nu een grote kans dat je je kindje gaat voelen, in het begin als een soort “bubbeltjes” in je buik, later met meer krachtige bewegingen. Een bijzonder moment!

Soms kun je jezelf ineens wat duizelig voelen en licht in je hoofd. Je kan dan ijzertekort hebben in je bloed.( ze noemen het ook wel een laag Hb gehalte) Je hebt ijzer in je bloed nodig om de placente goed te laten groeien en voor de ongeboren kindje, maar ook om zuurstof vanuit je longen naar je organen te vervoeren. Als je ijzer tekort hebt, kun je tijdelijk te weinig zuurstof in je organen krijgen, waardoor je je zo naar voelt. Als je veel last van duizeligheid hebt dan is het verstandig om contact op te nemen met je verloskundige of huisarts. Via je voeding kan je zelf wat extra ijzer binnen krijgen, bijvoorbeeld door extra eieren, noten, sla, bruin brood, (appel)stroop, andijvie en peulvruchten te eten.

Een andere bekende, veel voorkomende zwangerschapskwaal is het opkomen van brandend maagzuur. Het wordt veroorzaakt doordat maagsappen zich vermengen met voedsel wat dan terug geduwd wordt in de slokdarm. Als je hier last van hebt, probeer dan niet vlak voor het slapengaan wat te eten, doordat je gaat liggen drukt je baarmoeder tegen je maag en komt het maagzuur omhoog. Eet liever kleine porties per keer verspreidt over de dag. Het eten van gefrituurd voedsel of erg pittig/gekruid voedsel kan zuurbranden versterken. Als je er toch ineens last van krijgt, neem dan liever geen maagzuurremmers. Deze bevatten stoffen die niet goed zijn voor je ongeboren kindje. Drink liever een glas melk of iets anders neutraliserend.