Je kindje is nu ongeveer 1900 gram en is 40 cm lang.

Je ziet dat je buik veel heen en weer beweegt. Grote kans dat je kindje dan de hik heeft. Dit komt omdat je kindje veel van het vruchtwater drinkt.
Je kindje is veel aan het oefenen met uitademen om de longen sterker te maken.

Hij is ook aan het oefenen met het open en dicht doen van de ogen en hij blijft volop bewegen. Dit is om de spieren te trainen. Vaak voel je overdag minder, omdat hij 95% van de dag slaapt. Dan wordt hij door jouw bewegingen heerlijk in slaap gewiebeld. ‘s Avonds en ‘s nachts kun jij “last” krijgen van je kindje zijn bewegingen, dan ben jij rustig en wordt hij wakker en gaat juist dan flink bewegen.

Je kindje is nu in het bezit van vijf zintuigen; gezichtsvermogen, gehoor, reukzin, smaakzin en tastzin. De teennagels zijn ook al volgroeid. Het hoofdhaar blijft wel groeien.

Je baarmoeder is al flink groot en kan tegen je ribben aandrukken. Je kan dan last krijgen van misselijkheid, benauwdheid en/of kortademigheid. Ook kun je snel buiten adem zijn. Een andere veel voorkomende kwaal in deze periode van je zwangerschap is dat je meer vocht kan gaan vasthouden. Je kunt dit meestal zien aan je voeten en enkels. Als je dit bij jezelf merkt, geef het dan even aan bij de controle bij de gynaecoloog of verloskundige. Meestal kan dit geen kwaad, maar in combinatie met een hoge bloeddruk kan het wel problemen geven.