Je kindje is nu ongeveer 2250 gram en 42,5 centimeter.
De donshaartjes die je kindje warm hielden en beschermden zijn nu bijna allemaal verdwenen, als het goed is heeft je kindje nu genoeg vet (onderhuids) om zichzelf warm te houden in je baarmoeder. De haartjes die hij binnen heeft gekregen zorgen ervoor dat de darmen op gang gaan komen en ontwikkelen hiermee de eerste ontlasting: meconium.

In de laatste weken gaat je buik het meeste groeien. Als je buik erg dik en groot is, wil dit niet zeggen dat je een heel groot kind krijgt. Andersom geldt hetzelfde: als je buik klein is, is het niet zeker dat je een klein kindje krijgt. Dit heeft alles te maken met jouw eigen postuur, hoeveel vocht je vasthoudt en hoeveel buikspieren je hebt ontwikkeld. Je buik kan ook iets meer naar beneden gaan hangen. Dit kan komen omdat je kindje aan het indalen is. Je kunt dan last krijgen van harde buiken en een trekkend gevoel onder in je buik. Dit zijn indalingsweeën. Als de weeën in een regelmatig tempo komen en langere tijd aanhouden, moet je altijd even je verloskundige bellen.

Je kunt ook last van kramp in je kuiten krijgen. Dit gebeurd meestal ‘s nachts. Het kan dan helpen om op een koude vloer te gaan staan, ook kun je je tenen naar je toe trekken. Als je buik in de weg zit en je kan dit zelf niet, vraag dan zeker je partner om hulp!