Je baby is nu ongeveer 3 centimeter en weegt ongeveer 2 gram.
Zijn gezicht lijkt nu al op een echt gezicht, met een klein neusje, mondje, lipjes en tong. Het gehemelte wordt aangemaakt. In de hersenen wordt het hersenvlies aangelegd.

Deze week wordt de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van de spieren van je kindje, waardoor hij ook steeds beweeglijker wordt, al zijn dat echt reflexen. De gewrichten zoals de heupen, elle bogen en schouders vormen zich deze week. De zwemvliezen tussen de vingers en teentjes verdwijnen ook langzaam aan, waardoor ze al op onze handen en voeten gaan lijken.

Zelf kun je je heel goed voelen en vol euforie zitten, maar je kan ook behoorlijk last van zwangerschapskwalen hebben. Dit speelt vaak een rol in wanneer je in je omgeving gaat vertellen dat jullie zwanger zijn.
Als je je erg beroerd voelt, is het soms fijn om iedereen al te vertellen over je zwangerschap, dan kunnen ze met je meeleven en begrip tonen voor je situatie. Ook je werkgever kan dan vast je zwangerschapsverlof gaan plannen en natuurlijk meeleven en eventueel aanpassingen in je werk invoeren.

Mensen wachten vaak met vertellen tot ze de eerste echo gehad hebben, meestal na 10-12 weken, omdat dan de kans op een miskraam beduidend kleiner is.